Ga naar de inhoud

5 jaar bij BIG FAT Internet | Joris blikt terug

12 december 2020

Hij is begonnen als stagiair en inmiddels uitgegroeid tot één van de mannen achter alle mooie projecten van BIG FAT Internet. Joris is 5 jaar bij ons in dienst en dat is reden voor een feestje! Dus haalden wij de man áchter de schermen vandaan om hem vervolgens zelf eens een keer in de spotlight te zetten. De immer vrolijke Joris neemt ons mee terug in de tijd én vertelt waarom werken bij Doit Online Media nou écht zo leuk is.

Joris

Van containerloods naar kantoorpand

“Het begon allemaal in een containerloods, waar we met een man of acht werkten. Leuk om te vermelden dat een groot deel van dit clubje nog steeds bij ons werkt. Ik studeerde Communicatie en Multimedia Design aan de HAN en begon als stagiair bij BIG FAT Internet. Hoewel ik ben begonnen met een combinatie van design en front-end development, ben ik me uiteindelijk wel echt gaan focussen op design. En ik ben nog lang niet uitgeleerd: ik wil nog verder blijven ontwikkelen in dit mooie vak.”

Altijd in ontwikkeling

“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? Het is altijd in ontwikkeling. Design is onderhevig aan nieuwe trends en dat maakt het spannend om mee te werken. Ik mag steeds weer nieuwe dingen bedenken en kan al mijn creativiteit erin kwijt. Zo zijn we nu bezig met het optimaliseren van het proces van paginatransities. Nu is het zo dat je klikt op een pagina en na een paar seconden komt deze tevoorschijn. Wij willen hier een vloeiende overgang van maken, zodat het een dynamisch proces wordt. Ook blijven we doorontwikkelen aan het door ons ontworpen template systeem voor WordPress-websites. Dit maken we steeds mooier met bijvoorbeeld video en animaties”.

Terugblik op de mooiste projecten

“Het allerleukste project dat ik heb gedaan is voor TEC Entertainment. Samen met Tom mocht ik de website designen voor de musical The Addams Family. Hierin kregen we carte blanche en we mochten dus volledig losgaan. We hebben ons boven opgesloten op kantoor en alle muren volgehangen met moodboards. In drie weken tijd hebben we de hele website bedacht en uitgewerkt. Het resultaat was echt supervet. Ook heel gaaf om aan te werken was onze legendarische kerstactie van 2019. Hier is nog lang over nagepraat…”

Nieuwe trends op het gebied van design

“Het verbeteren van de accessibility van een website is iets waar we in de toekomst meer op gaan inspelen. Door aanpassingen in het design zorgen we ervoor dat de website ook goed te bekijken is voor iemand met een visuele beperking. Ook met micro animaties zorgen we voor een steeds betere gebruikservaring. We kunnen dan helemaal los gaan, dat is voor ons ook leuk. En horizontaal scrollen zie je steeds meer, zoals de nieuwe website van NEWTON. Hierdoor worden websites steeds speelser en krijg je als bezoeker meer beleving”.

Wat maakt werken bij BIG FAT Internet zo leuk?

“Tom en ik begrijpen elkaar en zijn volledig op elkaar ingespeeld, hierdoor gaat de samenwerking heel soepel. En doordat we allebei ervaring hebben als frontender weten we wat er technisch kan. Zo kunnen we de klant realistische beloftes doen. Daarnaast krijgen we van BIG FAT Internet superveel vrijheid om gave dingen te bedenken. En natuurlijk speelt het ook mee dat we zo’n leuk en hecht team zijn. Het voelt niet alsof we in afdelingen werken, we zijn echt één hechte club”.

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije