Ga naar de inhoud

Afstuderen bij Doit Online Media | Rens blikt terug

26 oktober 2021

Een eigen bedrijf, dat lijkt hem wel wat. “Al zijn collega’s ook wel érg leuk hoor”, zegt Rens, terugblikkend op het personeelsuitje van Doit afgelopen juli. Maar zover is het nog niet, want hij heeft eerst nog een studie af te ronden. Bij Doit Online Media heeft Rens zijn afstudeerstage gevolgd. Benieuwd naar zijn leermomenten? Je leest het hier.

TeamUitje 5040 Scaled E1636465787464

Rens volgt de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Op dit moment zit hij volop in ‘het nieuwe afstuderen’, wat inhoudt dat hij één jaar lang een afstudeerstage loopt, verdeeld over twee bedrijven. Tijdens de afstudeerperiode gaat hij één dag per week naar school, de overige dagen werkt hij bij het stagebedrijf aan zijn opdracht.

Als een spons

“Als afstudeerrichting heb ik gekozen voor online marketing”, vertelt Rens. “Tijdens mijn opleiding komt het vak marketing in algemene zin wel aan bod, maar specifiek in online marketing hebben we weinig lessen gehad. Terwijl dit toch écht de toekomst is.” Om extra kennis te vergaren is Rens ook in zijn vrije tijd bezig met online marketing. “Ik luister podcasts om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, maar lees ook veel over het onderwerp en ga zelf op onderzoek uit. Ik vind het allemaal super interessant en zuig de informatie op als een spons.”

Aan de slag bij Doit

Het onderwerp voor zijn afstudeerstage stond dus al vast; het moest en zou iets met online marketing worden. Dus maakte hij een lijstje met leuke bedrijven in de regio en kwam vervolgens bij Doit Online Media uit. “Ik zag dat Doit Online Media wel bezig was met online marketing, maar er nog niet héél erg mee naar buiten trad. Dat sprak me juist aan, want dat zou betekenen dat het pad nog niet helemaal gebaand was. Dat ik er dus nog echt wat kon leren, maar dat zij óók open zouden staan voor mijn frisse blik.”

Goede inschatting

En daar bleek Rens een hele goede inschatting gemaakt te hebben. “Tijdens mijn afstudeerstage bij Doit kon ik de kennis die ik heb opgedaan op school en tijdens zelfstudie in de praktijk uitvoeren. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op het rapportagesysteem van Doit Online Media. Een rapportage geeft de klant inzicht waar hun online marketingbudget aan uitgegeven wordt en wat deze inspanningen opleveren. Vanuit de resultaten en de analyse kunnen we snel nieuwe kansen bepalen. Tijdens mijn onderzoek ben ik gaan kijken hoe we de wensen en behoeften van de klant nóg beter kunnen laten terugkomen in de rapportage. Dit heeft zich uiteindelijk vertaald naar een nieuwe opzet voor de rapportage, die de klant nog nét iets meer inzicht geeft.”

Enthousiaste reacties

“Aan het einde van de stageperiode was het nieuwe rapportagesysteem klaar. Dat is vervolgens ook gelijk getest én voorgelegd aan de klanten. Ik kreeg heel positieve feedback, zowel van de klanten als vanuit mijn Doit-collega’s”, aldus een enthousiaste Rens. Maar niet alleen de opdracht sprak onze stagiair heel erg aan. Ook over Doit zelf is hij heel erg te spreken. “Bij Doit kun je je eigen kansen creëren om te groeien. Dat is wel echt typerend voor het bedrijf. Heb je een goed idee, dan kun je er – mits goed onderbouwd – zelf mee aan de slag. Maar ook de klanten zijn heel leuk om mee te werken. De meesten zijn heel innovatief en snappen wat wij doen. Hierdoor krijg je een prettige samenwerking waarin je samen verder kan groeien.”

Afwisseling en vrijheid

De ambitieuze student heeft tijdens zijn stage ingezien dat hij nog lang niet klaar is met online marketing. Maar wat hij dan precies wil gaan doen, dát weet hij nog niet. “Een eigen bedrijf lijkt me heel erg leuk, maar ik heb ook ervaren hoe leuk het is om collega’s te hebben. Het enige wat vaststaat is dat ik niet fulltime op één plek wil werken. Ik houd van afwisseling en vrijheid, dus een combinatie van een eigen bedrijf met een parttime functie elders zou voor mij top zijn.”

NK Powerliften

Eén ding is zeker; Rens heeft genoeg ambities, óók op privégebied. Zo is hij op dit moment aan het trainen voor het NK powerliften. “Met als doel een kwalificatie voor het NK. Want zo werkt dat bij mij: als ik een doel heb, dan ga ik er ook voor. Ik ben wat dat betreft heel gedisciplineerd. En het helpt ook dat mijn vriendin ook van het powerliften is, wij doen dit dus echt samen. Sterker nog; zij is zelfs mijn coach, haha. Maar verder ben ik heel saai hoor”, sluit Rens lachend af.

Wil je net als Rens ook stagelopen bij Doit Online Media? Dat kan! We staan altijd open voor nieuw talent.

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije