Ga naar de inhoud

Een half jaar BIG FAT websites maken | Remco blikt terug

14 december 2022

Deze rustige, nuchtere jongen houdt van hardlopen, krachttraining en af en toe een balletje trappen. Heeft frontend-developer Remco even geluk dat bij zijn contract een gratis lidmaatschap van de sportschool hoort en er op kantoor ook gevoetbald wordt. “We voetballen hier vaak met een paar man in de pauze, superleuk. En als het slecht weer is, doen we een potje tafeltennis. Dat gaat er soms best fanatiek aan toe.”

Schermafbeelding 2022 12 12 Om 14.49.03

Relaxte sfeer

Remco werd door onze frontender Jan benaderd om te solliciteren naar de functie van frontend-developer bij BIG FAT Internet. “Jan en ik hebben samengewerkt bij mijn eerste werkgever, dat klikte goed. Ik dacht als het hem daar zo goed bevalt, zal ik het ook wel leuk vinden. En dat klopt ook; ik voelde me meteen thuis en zit hier echt op m’n plek. Heel leuk dat Jan en ik nu weer samenwerken. De rest van mijn collega’s zijn ook super. Het voelt als een vriendengroep, de sfeer is relaxt en je kunt echt jezelf zijn. Ik ben blij dat hij mij benaderd heeft, ik ga sinds ik hier ben begonnen in mei 2022 elke dag met plezier naar m’n werk. BIG FAT Internet is zonder overdrijven het leukste bedrijf waar ik voor gewerkt heb.”

Gave klussen

Veel afwisseling, uitdagende opdrachten en gave klussen. Daar gaat Remco van aan. Ik ga niet goed op sleur, op elke dag hetzelfde trucje uitvoeren. Nee, ik heb wel uitdaging nodig.” Zijn favoriete project? Dat heeft hij niet. Nou, eigenlijk kan hij gewoon niet kiezen. “De start van een nieuw project vind ik het leukste moment. Alles ligt nog open; je kunt het zo inrichten zoals je zelf wilt. Ieder project is anders. Het zo efficiënt mogelijk maken van code is elke keer weer een uitdaging en vergt ook wat creativiteit. Er is gelukkig veel ruimte voor eigen initiatief. Met je inbreng wordt ook echt wat gedaan. Het is dan ook fijn dat je mening hier wordt gewaardeerd.”

Goed hart

Remco woont in Ulft, maar is vaker bij zijn vriendin Moniek in Voorst te vinden. Ze willen graag samenwonen en een huis kopen tussen Ulft en Voorst in, maar dat is in deze gekke huizenmarkt nog niet zo makkelijk. Gelukkig zijn ze vaak op pad; lekker uiteten, een bioscoopje pakken of even de stad in. Als hij niet bij Moniek is, zit hond Dugan naast ‘m op de bank. Het is een oud beestje, maar hij is nog steeds in voor lange wandelingen, iets waar Remco ook van houdt. Hij heeft ook een kat. Remco vond hem als kitten en kon het niet over z’n hart verkrijgen ‘m buiten in de kou achter te laten. “Ik ben helemaal geen kattenmens, maar dit doe je toch niet… Het is inmiddels een dikke, luie binnen-kat geworden. Ach, ook wel gezellig als hij ‘s avonds komt knuffelen.”

Ruimte om te verdiepen

Om nog meer uit zijn creativiteit te halen, heeft hij nog even gekeken of de opleiding tot designer wat voor hem was. Maar nee, Remco is liever creatief met code. Het liefst bouwt hij een hele brede kennis op, want het kan allemaal ingezet worden. “Ik krijg de ruimte om te kijken waarin ik me wil verdiepen, dat is echt heel tof. Nieuwe technieken leren op het gebied van frontend vind ik het leukst. Daardoor blijft het werk ook leuk en divers.”

Remco zit helemaal op zijn plek bij BIG FAT Internet. En het mooie is, we hebben nóg meer plek voor mensen die met plezier naar hun werk gaan en graag hun creativiteit inzetten. Interesse? Kijk dan snel op onze werken-bij website of er een vacature voor jou tussenzit! Volgens onze frontender pas je hier perfect als je jezelf graag blijft ontwikkelen en “voor niets anders dan het beste wilt gaan”.