Ga naar de inhoud

Fan van de drie B’s | Dit is Bob

26 juni 2024

Bob Scholten werkt sinds april bij BIG FAT Internet als designer. En dat was ergens níét, maar tegelijkertijd ook weer héél vanzelfsprekend. Hoe dat zit? En van welke drie B’s Bob fan is? Dat lees je allemaal in zijn voorstelinterview. Lees je mee?

BIG FAT Bob

Bob is eigenlijk al jaren bekend met BIG FAT Internet en de andere labels, Warempel en Exapps. “Eigenaren Jaap en Kevin sprak ik wel eens op een verjaardagsfeestje en met mijn eigen bedrijf werkte ik voor klanten, zoals Peters Installatietechniek, die óók klant zijn bij BIG FAT. Zo kruisten onze wegen wel vaker de afgelopen jaren.”

“Ik heb het er wel eens met Jaap en Kevin over gehad of we niet iets samen konden doen. Maar ik zat prima op mijn plek bij Bespeak, een bedrijf dat opleidingsproducten ontwikkelt. En ik wist ook niet zeker of de werkzaamheden wel matchten: ik was de helft van de tijd bezig met offline ontwerpen maken, terwijl BIG FAT juist gespecialiseerd is in online designs.”

Alle wegen leiden naar BIG FAT…

Maar mede door de afstand (Bespeak zit in Amersfoort), de komst van dochtertje Yara en het feit dat zijn vrouw Sonja weer in Zevenaar werkt, begon het tóch te kriebelen bij Bob. “Ik zag de vacature van designer voorbijkomen en hoorde via mijn vriend Bart (van Huet, mede-eigenaar van trouwe BIG FAT-klant TOPP uit Zevenaar, red.) dat als ik interesse had ik snel moest reageren! Ik heb toen ’s avonds mijn sollicitatiemail verstuurd.”

Het toeval wil dat Bob toen een opdracht had lopen bij Peters Installatietechniek en dat marcom-medewerker Jolanda de dag erna overleg had met BIG FAT voor de werken-bijwebsite. “Ik ging mee, ook omdat het me leuk leek om de jongens van BIG FAT te ontmoeten. Ik zat dus in een overleg met Luc en Tom, die nu mijn collega’s zijn, haha. Ik zei: “een beetje bijzonder misschien, maar ik heb dus gisteravond ook gesolliciteerd hier!” Toen ging het balletje snel rollen.”

Bob had in het begin wat twijfels of de werkzaamheden wel zouden matchen, maar hij is de eerste om toe te geven dat die onzekerheid vooral bij hem zelf zat. “Ik vond het toch spannend: werken met Figma en in principe alleen maar ontwerpen maken voor online uitingen… maar ik ben nu razend enthousiast! Ik ga met heel veel plezier naar het werk. Ik merk dat ik heel veel energie krijg van wat ik doe.”

Als een warm bad

Bob werkt nu iets meer dan twee maanden voor BIG FAT en is erg te spreken over de sfeer en zijn collega’s. “Het klinkt cliché, maar het voelt echt als een warm bad. Sinds ik hier ben, heb ik met iedereen een leuk praatje kunnen maken. Het helpt ook mee dat we recent nog een uitje hebben gehad en dat ik al een aantal vrijdagmiddagborrels heb meegemaakt. Er is gewoon een heel leuke sfeer. Het team wil elkaar echt verder helpen en als er iets is, dan zijn er heel korte lijntjes met Kevin of teamleider Luc.”

“Ik vorm nu samen een designteam met Tom, die hier al meer dan 15 jaar werkt. En dat gaat heel goed! Hij heeft een tijdje alleen gewerkt, iets wat ik van mijn vorige werk ook gewend ben. Dus voor ons allebei is het nu heel fijn om iemand naast ons te hebben. We krijgen allebei energie van sparren en samen dingen voor elkaar krijgen.”

BBB

Is Bob niet bezig met designen, dan heeft hij genoeg te doen. Sowieso zit hij middenin een verbouwing van zijn huis en werkt hij officieel nog een dag als freelancer. “Al draait die dag in de praktijk vooral om ons dochtertje Yara, die nu iets meer dan anderhalf jaar oud is. En voor de rest ben ik fan van de drie B’s: bier, barbecueën en basketballen. Die eerste twee doe ik met vrienden, en dat laatste doe ik elke week bij Basketiers’71 in Zevenaar. Daar ben ik met Heren 1 nu twee jaar op rij kampioen geworden.”

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch