Ga naar de inhoud

Met videocontent maken we het internet nóg mooier

11 november 2021

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dat weten we. Maar wat dacht je van bewégend beeld? Daarmee trek je écht de aandacht van jouw publiek. Het is dus niet voor niets dat we vanaf nu ook videocontent aanbieden bij Doit Online Media. We vertellen je er alles over.

Luc In Villa Mondriaan

Video is hot. We kijken met z’n allen vaker én langer online video dan ooit. Van vlogs tot bedrijfsfilms, wervingsvideo’s, productreviews, interviews en testimonials; de populariteit van bewegend beeld blijft jaar op jaar stijgen.

De meerwaarde van videocontent

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde in van online video. Niet gek ook, als je bedenkt dat videocontent veel voordelen biedt. Zo maakt het jouw product of dienst tastbaar én is het de uitgelezen manier om jouw merk (letterlijk!) een gezicht te geven. Maar video is ook het perfecte middel om nieuw personeel te werven. Met een goede video geef je de sfeer weer van jouw organisatie of laat je precies zien wat de specifieke vacature zo leuk maakt.

De cijfers liegen er niet om

Met video trek je niet alleen de aandacht van jouw doelgroep, maar houd je deze aandacht ook langer vast. Het resultaat? Een grotere naamsbekendheid, meer binding met jouw merk, meer leads én daarmee ook meer conversies. Kijk maar eens naar deze cijfers:

  • 82% van het online verkeer bestaat tegenwoordig uit videocontent
  • 55% van de internetgebruikers bekijkt iedere dag één of meerdere video’s
  • 90% van de internetgebruikers geeft aan dat video sneller overtuigt om voor een product of dienst te kiezen
  • Video’s op social media worden 1200x (!) meer gedeeld dan tekst en/of afbeelding

Het aanbieden van videocontent ter promotie van jouw dienst of product is daarmee een waardevolle aanvulling op jouw marketingstrategie.

De bühne op

Wil je starten met videocontent, dan kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met je telefoon of een videocamera. Maar wil je het écht goed aanpakken, onderscheid je dan met een professionele video. Want de kwaliteit die jij met je producten of diensten biedt, wil je natuurlijk óók overbrengen in bewegend beeld. En daar helpen we je graag mee. Doordat we sinds kort een videograaf – Henck – aan ons hebben verbonden, bieden wij jou alle mogelijkheden voor het maken, editen én verspreiden van video’s.

Op je paasbest

Van het schrijven van het script tot het plaatsen van de video; ons contentteam denkt van A tot Z met jou mee wanneer het gaat om het creëren van de mooiste videocontent. Vanuit een duidelijke strategie bedenken we samen met jou wie we willen bereiken, wat we willen vertellen en hoe we de videocontent gaan inzetten. Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen dat je er op de filmdag op je paasbest uitziet 😉

Video voor Villa Mondriaan

Dat de vraag naar videocontent groot is onder onze klanten, blijkt. Sinds de toevoeging van een videograaf aan ons contentteam zijn de aanvragen voor video’s niet aan te slepen. Zo mochten we onlangs een video maken voor de nieuwe tentoonstellingen van Museum Villa Mondriaan. Het resultaat? Dát zie je hieronder.

En… actie!

Waar wacht je nog op; het is tijd voor actie! Wil je ook aan de slag met videocontent? Neem dan contact met ons op.

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch