Ga naar de inhoud

Nieuw: de bedrankkoelkast voor bezorgers

9 mei 2022

Wij hebben iets nieuws! En het is niet voor ons of voor jullie. Maar voor de vele pakketbezorgers die we regelmatig in de entree van ons kantoor tegenkomen. Voor hen hebben we namelijk een koelkastje neergezet gevuld met blikjes Red Bull en flesjes water. Waarom? Dat lees je hier.

Bedrankkoelkast

Met deze zogenaamde ‘bedrankkoelkast’ willen we iets terugdoen voor bezorgers die onder hoge druk werken en nauwelijks tijd hebben voor pauze. Dus wie vanaf nu een pakketje komt bezorgen bij Exa 59 in Zevenaar stuit in de hal op een koelkastje gevuld met blikjes Red Bull en flesjes water. Als ‘blik van waardering’ is er voor elke bezorger een ‘drankje als bedankje’!

“De temperatuur begint weer te stijgen, maar bezorgers zijn sowieso dagelijks hard aan het werk”, zo legt directeur Kees uit. “Ze moeten zóveel pakketten per dag afleveren, dat is eigenlijk niet normaal. Daardoor nemen ze nauwelijks pauze, terwijl dat juist zo belangrijk is om het vol te kunnen houden.”

‘Bedrijven in Zevenaar, doe mee!’

Met de tot ‘bedrankkoelkast’ omgedoopte oplossing hopen we iets kleins te kunnen doen voor de pakketbezorgers van PostNL, DHL en al die andere logistieke spelers. En als het aan Kees ligt, staat zo’n koelkast niet alleen bij ons op de gang. “Ik zou het heel tof vinden als meer bedrijven in de regio dit initiatief oppakken. Als bedrijf is het een kleine moeite, maar het wordt heel erg gewaardeerd. Helemaal als straks de zomer begint!”

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch