Ga naar de inhoud

Stage lopen bij BIG FAT Internet | Jorn vertelt

28 november 2023

Al van kleins af aan is hij gek op computers. Niet zo verwonderlijk dat de 17-jarige Jorn koos voor de opleiding Software Development op het Graafschap College én een stage bij BIG FAT Internet. Hoe hem dat bevalt, lees je hier!

20231109 131427

Vijf dagen per week komt hij op zijn fiets naar zijn stage gereden. Het is maar een klein stukje van zijn huis naar de plek waar hij in 5 maanden tijd ervaart hoe websites worden ontworpen en ontwikkeld. “Bij BIG FAT Internet heb ik nu al veel geleerd”, begint Jorn zijn verhaal. “Op school krijg je van alles wat mee, maar hier leer je echt iets in de praktijk.”

Javascript onder de knie

“Van mijn stagebegeleider Simon heb ik een aantal opdrachten gekregen, waar ik mee aan de slag mocht. Zo ben ik bezig met .Vue, een framework van JavaScript. Dat heb ik inmiddels aardig onder de knie. Ook heb ik in de afgelopen maanden aan mijn eigen portfolio gewerkt en een paar dingen voor klanten gedaan.”

Even wennen

Een afwisselende stage dus, toch moest Jorn aan het begin wel even wennen aan het werkende leven. “Na acht weken zomervakantie was het wel even schakelen. Op school begint mijn dag soms om half 11 en ben ik om 2 uur weer klaar. Dit is toch echt een half jaar fulltime aan de slag, vijf dagen per week. Maar het geeft wel écht een kijkje in het werkleven. Het scheelt dat BIG FAT Internet ook gewoon een hele leuke stageplek is.”

Vertel ons meer!

“Er werken hier hele leuke mensen, die heel goed kunnen helpen. Ook de pauzes zijn gezellig, we spelen dan een door onszelf bedacht spel, hegbal. Het beeld wat ik van tevoren had over dit stagebedrijf is waargemaakt. Toen ik de website bekeek zag ik een gaaf bedrijf met leuke mensen. Nou, dat klopt helemaal!”

Misschien tot ziens

Eind januari zit de stage voor Jorn er alweer op. “Hierna ga ik weer naar school. Na de zomervakantie begin ik aan mijn laatste jaar, dat bestaat uit een half jaar school en een eindstage. Wie weet zien jullie me daarna weer terug!”, sluit onze stagiair af.

Ben jij ook op zoek naar een leuke stage? We hebben nog plek voor een designer in opleiding. Check hier de vacature!

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije