Ga naar de inhoud

Van je collega’s moet je het hebben | Meet Simon

2 december 2021

Hij vond het écht niet leuk, dat zijn collega’s zijn tienjarige jubileum waren vergeten. Althans, dat dacht hij. Want in het geniep werden er voorbereidingen getroffen voor een surprise party voor Simon, onze jubilerende front-ender. Hij moest er alleen nog even een paar dagen op wachten. Een paar héle lange dagen, waarin hij elke avond tijdens het eten tegen zijn vriendin klaagde over zijn collega’s…

Teamuitje 2021

Maar toen werd het vrijdag. En de partytent, de slingers én de Indonesische rijsttafel – Simons lievelingseten – maakten een einde aan die nare week. Natúúrlijk werd er stilgestaan bij zijn jubileum! Sterker nog: het feestje dat we die avond vierden werd er één om niet snel te vergeten.

10 jaar bij BIG FAT Internet

Lang verhaal kort: Simon is tien jaar in dienst bij BIG FAT Internet en dat is hartstikke bijzonder. Want wie had gedacht dat deze man, die zijn carrière ooit begon als mascotte in een dolfijnenpak, al zó lang het internet mooier maakt met zijn front-end skills. Maar als we Simon moeten geloven vlogen de jaren voorbij. “Het is hier gewoon één grote vriendengroep”, vertelt hij enthousiast. “Veel mensen werken al lang bij BIG FAT Internet. Natuurlijk gaan er af en toe mensen weg, maar als er een goede klik is blijven mensen heel lang plakken. Dat snap ik wel, want de cultuur hier is echt heel goed.”

Alle functies wel gehad

In die tien jaar bij BIG FAT Internet heeft Simon heel wat ontwikkelingen meegemaakt binnen het bedrijf. “Ik ben begonnen als designer slash front-end developer. Dat was toen nog één functie. Later deed ik nog een stukje projectmanagement en had ik veel klantcontact. En ik ben ook nog een blauwe maandag innovatiemanager geweest. Eigenlijk heb ik alle functies wel gehad binnen Doit, haha.” Maar na ongeveer vijf jaar besloot Simon dat het tijd was voor één duidelijke functie. “Het was mijn idee om design en front-end los te trekken. Tom ging zich volledig focussen op design, ik op front-end.”

En van die keuze heeft Simon absoluut geen spijt. “Front-end past veel beter bij mij, want als designer vond ik het best lastig om altijd maar creatief te zijn. Nu is het gewoon duidelijk wat ik moet maken. Al werk ik tegenwoordig minder aan websites, omdat ik nu teamleider van de front-end afdeling ben. Ik heb gewoon een eigen team van vijf front-enders!”

Met z’n zessen aan de Zepto

Dat BIG FAT Internet zó zou groeien, dat had hij tien jaar geleden nooit kunnen bedenken. “Toen ik hier in dienst kwam was BIG FAT Internet net verhuisd naar de Zepto in Zevenaar, waar we met z’n zessen zaten. Dat vonden we toen al een hele grote stap, haha. En nu zitten we in ons huidige pand zelfs al aan de maximale capaciteit. Het is wel écht leuk dat we nu met zoveel mensen zijn. Dat moet ook wel, als je ziet met hoeveel mooie projecten we met z’n allen bezig zijn. Maar ook buiten werktijd zie ik een aantal collega’s regelmatig. Om te sporten, uit eten te gaan of elkaar te helpen met een verhuizing of zo. Mooi dat dat kan.”

De eerste responsive website

Welke projecten hem het meest bijstaan uit de afgelopen tien jaar? “Pff… dat zijn er te veel om op te noemen. Maar de websites die we mochten ontwikkelen voor nieuwe producties van TEC Entertainment staan me nog heel erg bij. Maar ook de website voor het KNVB Talentteam was erg gaaf om te maken, niet in de laatste plaats omdat ik zelf heel erg van voetbal hou. En ik weet nog goed hoe we jaren terug de allereerste repsonsive website maakten, dat was toen heel bijzonder, haha. Dat kan je je toch nu niet meer voorstellen?”

Tweede vestiging op Indonesië

Waar we over tien jaar staan? Dat weet Simon nog niet. Al lijkt een tweede vestiging op Indonesië hem wel wat. “Op afstand werken én tegelijkertijd lekker overwinteren daar, ik zie dat wel zitten hoor.” Maar dat blijft voorlopig nog even bij dromen. Al liggen de plannen voor een tripje naar Indonesië er wel. Maar dan samen met zijn vriendin, met wie hij al 6,5 jaar samen is, net een grote-mensen-huis mee heeft gekocht én onlangs het geregistreerd partnerschap is aangegaan. Er valt nog genoeg te vieren voor Simon, dus. Zolang het maar geen surprise party is 😉

Dit blog is geschreven door
Marije Hulstijn
Marije