Ga naar de inhoud

Een hobbygitarist met mensenkennis | Meet Sander

14 december 2021

Toen hij aan de slag ging bij BIG FAT Internet was Sander net voor het eerst vader geworden. De eerste maand overleefde hij nog op adrenaline en geluk, daarna kreeg hij wat last van te weinig slaap. Niet dat zijn collega’s daar iets van merkten, want Sander is hard aan het werk bij ons als frontend-developer. Gelukkig had hij nog wel even tijd om zich aan je voor te stellen!

Sander Scaled

Dat is pech, baan weg

Sander kwam bij BIG FAT Internet terecht dankzij een berichtje van onze webdesigner Joris. De twee kennen elkaar nog van vroeger, toen beide heren voetbalden bij SDOUC in Ulft. Joris polste Sander via LinkedIn met de vraag of hij interesse had in de vacature van frontend-developer.

“Ik had zeker interesse, maar toen het balletje eenmaal begon te rollen was er nét iemand anders aangenomen (ja, Jan, we kijken naar jou! 😉). Gelukkig was er al snel weer plek voor een extra medewerker en wilde ik nog steeds graag aan de slag.”

Een professionele vriendengroep

Dus besloot Sander om nóg een poging te wagen. “De eerste paar gesprekken vonden plaats via videobellen en toen dat klikte heb ik een online test gedaan. Ook liep ik een middag mee, wat ik erg fijn vond om te doen. Ik kon toen hoogstpersoonlijk ervaren hoe het is om op kantoor en met deze collega’s te werken. En dat beviel me zeer goed!”, aldus Sander.

“Wat me aansprak was dat BIG FAT Internet overkwam als een relaxed bedrijf. Het is natuurlijk wel heel professioneel, maar qua omgang tussen collega’s is het wel heel los. Het is echt een soort vriendengroep, zo merkte ik al snel tijdens het meelopen.”

Een brok aan ervaring

Sander is met zijn 38 jaar een van de oudste collega´s, maar dat betekent gelukkig óók dat hij heel wat ervaring met zich meebrengt. In Doetinchem heeft hij vijftien jaar lang gewerkt als designer en developer. “Ik vond de Doit-website (BIG FAT Internet maakt deel uit van wat vroeger Doit Online Media heette, red.) meteen heel gaaf en strak, anders dan bij andere websites waar ik vacatures heb bekeken.”

Sander kent ons als geen ander

Toen Sander twee weken in dienst was, mocht hij gelijk mee voor een weekendje waarin een hackathon werd georganiseerd. Het resultaat van die inspanning is onze eigen werken-bij website. “Dat weekend was ook erg fijn om mijn directe collega’s beter te leren kennen. Ik vond het erg leuk om zo bezig te zijn; elke dag waren we urenlang hard aan de slag om iets moois neer te zetten en in de avond was het tijd voor bier en spelletjes!”

Dat Sander zijn collega’s inmiddels goed kent, weten we ook dankzij een quiz over collega’s die wij in november hielden. De frontender gooide hoge ogen met de vele goede antwoorden en eindigde op de eerste plek. “Ik was zelf ook verbaasd dat ik won, want ik had al moeite met het van tevoren invullen van enkele vragen over collega’s. Misschien dat het dan toch komt door mijn mensenkennis”, zo zegt hij lachend.

Een gelukkige vader

Gelukkig heeft Sander ook genoeg tijd om zich bezig te houden met andere mensen dan zijn collega’s. Met zijn vriendin Ellen is hij twee jaar geleden verhuisd van Ulft naar Doetinchem, waar ze een huis hebben gekocht. En sinds vier maanden wordt het huis gevuld met het gelach en gekrijs van dochter Liv.

“Dit nieuwe leven bevalt me heel goed. Het was ook wel even zwaar, want de komst van Liv ging gepaard met mijn nieuwe baan, dus dat was in het begin wel even spannend. De eerste maand bij BIG FAT Internet ging goed, maar de tweede maand kreeg ik toch wat last van slaapgebrek. Maar ik vind het allebei nu helemaal super!”

Alle ballen hooghouden zit er niet meer in

De komst van een kleine heeft er helaas wel toe geleid dat Sander zijn hobby’s moest herdenken. “Vroeger sportte ik heel veel, maar dat is sowieso sinds de coronacrisis een stuk minder geworden. Zo voetbalde ik vroeger veel, maar dat is door blessures (en de leeftijd, Sander? 😉) niet meer aan de orde. Gelukkig kan ik soms tijdens de pauze nog even lekker een balletje hooghouden met collega’s.”

Zijn grootste hobby is nu muziek. “Sowieso het luisteren, dat doe ik veel, maar ik probeer ook gitaar te spelen. Zó goed kan ik dat nog niet, maar ik vind het wel heel leuk om ermee bezig te zijn. Ik heb nu vijf gitaren in huis. Ik begon met een paar simpele beginnersgitaren, maar ik heb nu ook een aantal mooie, moderne merken uit het duurdere segment. Je merkt bij het spelen al snel het verschil in kwaliteit, maar eerlijk is eerlijk: die duurdere gitaren hangen ook gewoon heel mooi bij ons in de woonkamer aan de muur.”

Je leest het: Sander zit helemaal op zijn plek bij BIG FAT Internet. Vind jij net als Sander leuke collega’s en een balletje hooghouden in de pauze nou ook belangrijk, kijk dan snel op onze werken-bij website of er een vacature voor jou tussen zit! Volgens onze frontender pas je hier perfect als je ‘typisch Achterhoeks’ bent: “nuchter en professioneel, maar wel lekker in de omgang. Amicaal!”

Dit blog is geschreven door
Henoch van Paesschen
Henoch