Ga naar de inhoud

WCAG: maak jouw website digitaal toegankelijk

Vanaf 28 juni 2025 is het verplicht om jouw website, webshop of app digitaal toegankelijk te maken voor iedereen. Op deze datum gaat de European Accessibility Act (EAA) in, beter bekend als de wet Digitale Toegankelijkheid. Ieder bedrijf dat online diensten of producten aanbiedt, moet voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen van de WCAG op niveau A en niveau AA.

Werk aan de (web)winkel

Juni 2025 klinkt nog ver weg, maar onderschat niet hoeveel tijd het kost om jouw website WCAG-proof te maken. Daarom is het belangrijk om nu al te beginnen met het digitaal toegankelijk maken van jouw website of webshop. Er is dus werk aan de (web)winkel, en wij helpen jou daar graag bij!

BAS 3302
BAS 2919
BAS 3017

Een digitale wereld voor iedereen

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen – ongeacht de situatie – jouw website kan gebruiken. Dus ook mensen met een beperking. Dit gaat niet alleen om mensen met een visuele, auditieve of fysieke beperking, maar ook om mensen die laaggeletterd zijn, dyslexie hebben of die in een bepaalde situatie tijdelijk beperkt zijn, bijvoorbeeld door een gebroken arm.

De nieuwe wet verplicht dat ieder bedrijf dat online producten of diensten aanbiedt, moet voldoen aan internationaal geldende richtlijnen voor toegankelijke online content. Deze richtlijnen zijn vastgelegd in de WCAG. Alle websites moeten voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG niveau A en niveau AA.

Een digitaal toegankelijke website van BIG FAT Internet

Wij inventariseren de huidige toegankelijkheid van jouw website met een toegankelijkheidsscan. Aan de hand van de WCAG-checklist bepalen we welke aanpassingen er moeten worden doorgevoerd om jouw website, webshop of app te laten voldoen aan de wettelijke richtlijnen. Vervolgens voeren we deze aanpassingen door, zodat jouw digitale product voldoet aan niveau A en niveau AA. Hiermee ben jij klaar voor de nieuwe wetgeving vanaf 28 juni 2025.

Onze werkwijze

Stap 1: quickscan

We testen jouw website op de vier principes van toegankelijkheid. Aan de hand van een quickscan checken we in hoeverre jouw website waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust is.

Stap 2: rapport met verbeterpunten

Na de quickscan delen we onze bevindingen in een rapport aan jou. In dit rapport lees je welke verbeteringen er aan jouw website moeten worden gedaan om te voldoen aan WCAG niveau AA. Hierbij ontvang je uiteraard ook een kosteninschatting.

Stap 3: design & development

Onze collega’s van design en development gaan aan de slag met het doorvoeren van de verbeterpunten. Dit gebeurt in nauw overleg met jou, zodat jij precies weet wat de voortgang is van onze werkzaamheden.

Stap 4: klaar voor de toekomst!

Wanneer alle aanpassingen zijn doorgevoerd, beschik jij over een digitaal toegankelijk website waarmee je klaar bent voor de toekomst.

BAS 3084
BAS 3232
BAS 2961

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de huidige toegankelijkheid van je website. Graag brengen we jouw specifieke situatie in kaart en geven advies op maat, inclusief een begroting. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig!

Neem contact op 

 

Met een digitaal toegankelijke website…

  • Bereik je een grotere doelgroep
  • Voldoe je aan de wet Digitale Toegankelijkheid
  • Voorkom je hoge boetes vanaf 28 juni 2025
  • En scoor je hoger in Google!

Start de quickscan!

Benieuwd hoe toegankelijk jouw website is? Neem contact met ons op voor een quickscan.

WCAG quickscan aanvragen