Ga naar de inhoud

Life & Mobility

MVO-website
Scroll
De MVO-website van Life & Mobility op de iPad

MVO-website Life & Mobility

Samen met Life & Mobility, voor wie we eerder de website ontwikkelden, blijven we online doorontwikkelen aan verschillende platformen en meedenken met nieuwe ideeën. Zo was er een duidelijke wens om het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) meer te delen.

In eerste instantie dachten we aan een (interactieve) brochure, maar toen we samen dieper op de ideeën en wensen ingingen, kwam al snel het concept naar boven van een aparte website. Een website die volledig ingaat op hoe Life & Mobility maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Voordelen van een MVO-website

Hieronder leggen we je graag uit wat nu de belangrijkste redenen en voordelen zijn van een aparte MVO-website ten opzichte van andere media.

#1: Een MVO-website blijft up-to-date

Een MVO-website werk je makkelijk bij met de nieuwste informatie en ontwikkelingen. Hierdoor is de website altijd up-to-date en deel je specifieke ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook is het op de website mogelijk om gemakkelijk data (interactief) te vergelijken, door bijvoorbeeld jaren aan en uit te klikken. Zo zijn de ontwikkelingen snel en overzichtelijk te bekijken.

#2: Een MVO-website is toegankelijk

Een website is uiteraard 24/7 beschikbaar en kan door iedereen worden bezocht. Dit maakt het voor Life & Mobility gemakkelijker om informatie te verspreiden en een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Daarnaast is de website responsive, zodat iedereen op elk apparaat een optimale ervaring heeft. En met de zoekfunctie en verwijzingen naar verschillende artikelen en hoofdstukken vindt de gebruiker razendsnel de informatie die hij/zij zoekt.

#3: Een MVO-website biedt meer visuele mogelijkheden

Met een MVO-website kan je alle kanten op. Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor je maken. Bij een papieren brochure of pdf ben je toch gelimiteerd in hoe je bijvoorbeeld data presenteert. Online daarentegen kan je visueel helemaal los gaan en de interactie aangaan met de bezoeker. Dit zorgt er niet alleen voor dat het geheel een stuk aantrekkelijker wordt, maar ook dat data begrijpelijker kan worden gemaakt.

Wat maakt de MVO-website van Life & Mobility zo bijzonder?

Elk hoofdstuk van de MVO-website van Life & Mobility begint met een samenvatting van het hoofdstuk. Zie bijvoorbeeld deze pagina over CO2-neutraal. Hier tonen we ook enkele kerncijfers, relevante Sustainable Development Goals (SDG’s) en een bijpassend verhaal. Dit zorgt ervoor dat het jaarverslag van Life & Mobility ook leuk is om door te nemen. Geen zware materie, maar luchtig gebracht met een krachtige kernboodschap. En voor de bezoeker die meer wil weten, zijn er detailpagina’s voor verdieping.

Met een goed doordachte techniek is alles eenvoudig aan te passen via het CMS, zélfs de interactieve diagrammen (die je bijvoorbeeld ziet op deze pagina over het grondstoffenverbruik van de Roxx). Pagina’s zijn modulair op te bouwen met contentlagen. Dit geeft Life & Mobility de flexibiliteit om creatieve en visueel aantrekkelijke pagina’s te maken, met de zekerheid dat dit ook op alle apparaten optimaal werkt. Want op de mobiel moet alles nét zo lekker lezen als op een desktop of laptop.

De eerste van vele MVO-jaarverslagen…

Met de website laat Life & Mobility op een overzichtelijke, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier zien wat zij doen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bezoekers kunnen verhalen en de visie lezen, het jaarverslag inzien (per onderwerp) en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen bekijken.

In 2023 publiceerde Life & Mobility hun eerste MVO-jaarverslag. In de toekomst willen ze dit graag verder uitbreiden en op deze manier transparant blijven over alle ontwikkelingen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen hun organisatie. Hun doel is om vanuit hun rol als fabrikant met een langetermijnvisie bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame zorgketen. Wij denken dat hun MVO-website daar zeker bij gaat helpen!

Wil jij ook je MVO uitdragen?

Doe jij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en zoek je, net als Life & Mobility, naar een manier om alle activiteiten en ontwikkelingen op dit gebied naar buiten te presenteren? Neem dan contact met ons op!

De MVO-website van Life & Mobility op de mobiel
“Het was even zoeken naar hoe we informatie tonen op een website met een totaal ander doel. BIG FAT dacht goed mee en ontwikkelde een mooie, logische, inspirerende site.”
Ietze Janssen

Teamwork

Deze website is ontwikkeld door het team van BIG FAT Internet, maar zoals bij elke opdracht zijn er een aantal collega’s die wel heel nauw betrokken waren bij de ontwikkeling.